Benti cicád van?

Benti cicád van?


Benti cicád van? Ezek a tippek érdekelni fognak

 
Benti cica
 
Egy lakásban tartott macska extra figyelmet igényel, hiszen olyan körülményeket kell teremteni számára, amelyek pótolhatják a külső világ nyújtotta ingereket.

Mozogni és szórakozni bizony kell

A macskáknak biztosítani kell a megfelelő mozgást és szórakozást. Ez részben megoldható a boltokban is kapható, de otthon is elkészíthető, mászó és kaparó felülettel rendelkező építményekkel. Viszont mindenképpen érdemes időt és figyelmet szánni a cicára. Olyan apróságok, mint egy összegyűrt papír vagy egy ideiglenesen kihelyezett kartondoboz/papírzacskó is újdonságot és nagyszerű játékot jelentenek számukra. Köss valamit egy madzagra és elégítsd ki a bennük lévő vadászt!

Milyen játékot érdemes venni a macskának?

  1. Ne legyen nagy, sőt! A tökéletes méret a pingpong labda és a kisegér között van.
  2. Érdemes olyat választani, amit fel tudsz kötni valahová (szék alá, asztal aljára például ideális) úgy, hogy ne érje el a földet.
  3. Lehet tollas, bojtos, de ne legyen drága, mert a végén úgyis szétszedi. Házilag is készíthetsz ilyen játékot, ha egy bot végére zsinórt kötsz, annak a végéről pedig lelógatsz egy bojtot, vagy lengedező anyag darabot. Mindig felügyeld cicádat a játék során!
  4. Nem baj, ha kicsit csörög vagy csipog, de ezeket éjszakára dugd majd el, ha nem a hajnali vadászatra szeretnél ébredni.
  5. Nem fontos ám csilli-villi játékokat vásárolni, a cicák egy üresen kinn hagyott doboznak is nagyon tudnak örülni.

Add meg a császárnak, ami a császáré!

A macskák sok szempontból az élet császárai, és nekik is szükségük van a saját terükre. Ha mód van rá, biztosíts számukra egy olyan sarkot, amely csak az övék. Nyugodtan gondolkozhatsz függőlegesen is, ezek az állatok kifejezetten szeretik a magas helyeket. 

Az együttélés fontos pontja a megfelelő alom kialakítása. Mindenkinek tudjuk ajánlani az olyan almos megoldásokat, amelyek tetővel, ajtóval és önmagában tárolható alomlapáttal rendelkeznek.

A lakásban tartott cicádnak kínálhatod a Purina ONE Indoor Formulát Bifensis-szel, mely segít a benti macskák táplálkozási igényeinek kielégítésben. Az állatorvosok és táplálkozási szakemberek által megalkotott, lakásban tartott macskának adható Purina ONE macskaeledel pulykával minden étkezéskor biztosítja a szükséges esszenciális tápanyagokat, odafigyelve a benti cicák lecsökkent tápanyagigényére, valamint a szőrcsomóképződés elkerülését is segíti.

Óvatosan a körmökkel!

A cicák a szabadban a sok mozgással, mászással és fák felhasználásával önmaguknak megoldják a körmeik kezelését. Lakáson belül fontos, hogy erre megfelelő felület (kaparó fa) álljon rendelkezésre. Készen kell állni arra is, hogy ebbe a folyamatba te is besegíts megfelelő körömvágó eszközzel, különben a kedvenc bútordarabjaid, szőnyeged vagy függönyeid is áldozatul eshetnek a macska pedikűrjének.

Először bízd állatorvosra vagy hozzáértő állatkozmetikusra a körömvágást! Ha nem vagy magabiztos, vagy a macskád nem tűri ezt a programot, kérd meg erre inkább a szakembert, ne okozz véletlenül sérülést.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »