7 különlegesen szép macska fajta II.rész

7 különlegesen szép macska fajta II.rész


 

7 különlegesen szép macska fajta II.rész

Burmilla

Ennek az izmos és zömök, macskának a kissé ferdén ülő hatalmas szemei ezüstösen csillognak. Személyiségüket illetően csendes macskafajtáról van szó, melyben mindegyik állat igazi egyéniség.

9

10

Maine Coon

Ez a cica felnőttkorban elérheti a 12-14 kilogrammos testsúlyt is, így igazi óriás a házimacskák között. Megjelenésére a nagy méreten felül a hosszú szőrzet, és a fülek végén lévő szőrszálak jellemzőek ami hiúzos külsőt kölcsönöz az állatnak. A maine coon egy nagyon barátságos és kedves cica, kimondottan igényli a kényeztetést és a dédelgetést.

5

6

Ragdoll

A ragdoll cicák nagyon vágynak a gazdi társaságára, sokszor úgy viselkednek vele, mint ahogy azt egy kutyától várná az ember. A félhosszú szőrzettel rendelkező fajtát erőteljes megjelenés jellemzi. Több színben és mintázatban fordulnak elő, de a kiscicák csak kétéves korukra érik el végleges árnyalatukat.

a white ragdoll cat with blue eyes looking at the camera near a hat box

 

Egyiptomi mau

Az egyik legősibb macskafajta az egyiptomi mau. Különlegessége egyedülálló, pettyes mintázatában rejlik. Társaság igénylő fajta, de ugyanakkor tipikus macska is: gazdájával szemben rettentően barátságos, de az idegenekkel szemben bizalmatlan.

11

12

Forrás: imadomamacskam.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »