Macskagondozása alacsony költséggel

Macskagondozása alacsony költséggel


Macskagondozás alacsony költségvetéssel

Pénzmegtakarítási tippjeink macskatulajdonosoknak segítenek abban, hogy kedvence boldog és egészséges legyen, miközben több készpénzt tarthat a zsebében.

Valószínűleg már kértél tanácsot, és nézted meg, hogyan spórolhatsz ebben az évben (lehet, hogy olyan dolgokat is elmondunk neked, amelyeket már tudsz), de soha nem árt tanácsot kérni. Beszéljen jótékonysági szervezetekkel, állatorvosával, barátaival és családtagjaival, hogy tájékozódjon arról, hogy macskája boldog és egészséges legyen, ha szűkös a pénz.

Olcsó macskaeledel

Mivel nagyon sok különböző márkájú és típusú macskaeledel van a piacon, a választék elsöprőnek tűnhet, és nyomást érezhet arra, hogy prémium diétával etesse macskáját. Noha sok drága csomag található a polcokon, amelyek elsőrangú egészséget ígérnek macskájának, a „komplett” felirattal ellátott dobozok, tálcák vagy tasakok minden tápanyagot biztosítanak macskájának.

A törvény értelmében az állateledel-gyártók csak akkor használhatják a „teljes értékű” kifejezést, ha a tárolóedényben lévő táplálék teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálékot ad az adott faj számára. Tehát, ha saját márkás élelmiszerekkel eteti a macskáját, a macskája minden tápanyagot megkap az egészség megőrzéséhez, még akkor is, ha a csomagolás egyszerű.

Ha megváltoztatja a macskájának etetett táplálék márkáját vagy típusát, ezt fokozatosan, néhány nap alatt tegye meg, hogy elkerülje a hasi panaszokat. Útmutatóként az alábbiakat ajánljuk, de ha macskája nyűgös az ennivalóval kapcsolatban, vagy hajlamos gyomorproblémákra, egy hét alatt fokozatosan változtasson az eledelen:

  • Első nap: Az új étel negyede a régi étel háromnegyedével
  • Második nap: Fele új étel, fele régi étel
  • Harmadik nap: Az új étel háromnegyede, a régi étel negyede
  • Negyedik nap: Minden új étel

Próbáljon száraz élelmiszert áztatni, hogy segítsen nekik átállni a nedvesről a szárazra. Ha a macskája felkapja az orrát az új eledel előtt, egy kis felmelegítés is ráveheti, hogy kipróbálja.

Tipp

Vásároljon ömlesztve. Bár előre több pénzbe kerülhet, az ömlesztve vásárolni sokkal olcsóbb, mint amikor és amikor szüksége van rá – és ne felejtse el ellenőrizni az eladásokat és a kedvezményes részt is.

Mi van, ha csak egy kis macskaeledel maradt?

Ha csak kis mennyiségű macskaeledel áll rendelkezésre néhány napra, oszd szét a macskaeledelt az egész időszakra, és főtt zöldséggel vagy rizzsel töltsd fel. Ez biztosítja, hogy macskája minden nap kiegyensúlyozott táplálékot kapjon. Nem ideális, így hosszú távon nem is jó ötlet, de megértjük, hogy kedvence ilyen módon történő etetése nem olyan döntés, amelyet meg kell hoznia, és néha muszáj. A macskája egészségét rövid ideig nem fogja szenvedni, ha így etetik.

A macskáknak húst kell enniük, ezért minden nap gondoskodjon állati fehérjéről, például főtt húsról vagy halról. Ne adjon nekik sós, fűszeres vagy zsíros ételeket, vagy csontokat. Ha nehézségei vannak az állateledel vásárlásával, állateledel bankjaink segíthetnek, ha pedig nincs a közelben, próbáljon ki más kisállat- vagy élelmiszerbank jótékonysági szervezetet.

Segítség a macska állatorvosi számláihoz

Mindennek a költsége emelkedik, és sajnos az állatorvosi számlák sem kivételek. Íme néhány ötlet a költségek szétosztására és a megtakarításokra:

Fizetési tervek

Vészhelyzetben, és ha nem rendelkezik kisállat-biztosítással, őszintén beszéljen állatorvosával, hogy megtudja, beállítható-e fizetési terv. Bár nem minden állatorvosi rendelőben elérhető, egyesek hitelalapú tervet kínálnak az állatorvosi számla egy meghatározott időn belüli kifizetésére.

Kisállat klubok

A legtöbb állatorvos kisállatklubokat kínál a kutyatulajdonosok számára a folyamatos megelőző ellátáshoz, mint például a védőoltások és az éves ellenőrzések. Az állatklubok egy kis havi díjat számítanak fel, amely fedezi macskája éves védőoltását, egészségügyi ellenőrzését, bolha- és féregkezelését, valamint kedvezményeket az ivartalanításra, az állateledelre és a fogászati ​​kezelésekre. Érdemes a helyi állatorvosnál érdeklődni, hogy ők kínálják-e ezt a szolgáltatást, mivel a díjak eltérőek lehetnek.

Cat gyógyszer online

Sokkal olcsóbb lehet gyógyszert vásárolni macskájának online, mint közvetlenül az állatorvostól. Ennek az az oka, hogy az online gyógyszertárak nagy tételben vásárolhatnak a gyógyszergyártóktól, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb árat kapnak, és ezt a megtakarítást átháríthatják Önre, míg előfordulhat, hogy állatorvosa nem tudja megtenni.

Szüksége lesz egy receptre az állatorvostól, amelyért kis díjat számítanak fel, de általában megtérítheti ezt a költséget a megtakarított összegből. Ezzel pénzt takaríthat meg a macskájának minden rendszeres gyógyszerre, valamint bolha-, kullancs- és féregellenes kezelésekre.

Azt is megkérdezheti állatorvosától, hogy vannak-e olcsóbb alternatívák a macskája által jelenleg alkalmazott kezelésre.

Kisállat biztosítás

Nyomatékosan javasoljuk, hogy kössön kisállat-biztosítást attól a naptól kezdve, amikor átveszi cicáját vagy macskáját, így biztosítva lesz, ha kezelésre szorulnak. Pénzt takaríthat meg a kötvényeken, ha ugyanannál a biztosítónál köt egyet, amelynél egy másik termék is van, például lakás- vagy autóbiztosítást. Ügyeljen az apró betűs részre, és vásárlás előtt ellenőrizze, hogy mit tartalmaz.

Ha úgy találja, hogy nincs kisállat-biztosítása, és nincs lehetősége kifizetni macskája kezelését abban az esetben, ha állatorvoshoz kell mennie, alacsony költségű állatorvosi ellátásunk olyan kisállatok számára is elérhető, akiknek gazdája bizonyos rászorultságtól függő ellátásban részesül. Ha ebbe a kategóriába tartozik, ellenőriznie kell, hogy valamelyik kórházunk, klinikánk vagy más, csökkentett állatorvosi ellátást kínáló jótékonysági szervezet vonzáskörzetében tartózkodik-e .

Tipp

Elővigyázatosságból hasznos, ha ismeri az alapokat a beteg macska gondozása során.

Macskaoltások

A régi mondás, hogy „jobb a megelőzés, mint a gyógyítás”, igaz a háziállatok egészségére és a tulajdonosok bankegyenlegére. Ha naprakészen tartja macskáját a védőoltásukkal kapcsolatban , megakadályozza, hogy szörnyű, esetenként végzetes betegségektől szenvedjenek, amelyek kezelése anyagilag és érzelmileg is költséges.

Macska ivartalanítás

Több etető száj több megtöltendő tálat jelent; A macskaeledel csak az egyik költségvonzata a nem tervezett kiscicáknak . Az állatorvosi költségek, az oltások és az alom és az anya általános gondozási költségei összeadódnak, így a tulajdonosok valószínűleg nem fognak profitot termelni a tenyésztésből. A nőstény macska ivartalanítása biztosítja, hogy ne legyen nem kívánt terhessége. A cica ivartalanítása csökkenti annak a kockázatát is, hogy mellrákot vagy veszélyes méhfertőzést kapjon.

 

Tipp

Tudtad, hogy a cicák akár négy hónapos koruktól is teherbe eshetnek? Ha bent tartjuk őket ivartalanításig, megelőzhetjük a nem kívánt almokat.

Az ivartalanított hím macskák nagyobb valószínűséggel veszekednek más macskákkal, és olyan sebeket szenvednek, amelyek költséges állatorvosi kezelést igényelnek. Ezenkívül nagyobb a kockázata annak, hogy elkapják a FIV-t , egy gyógyíthatatlan betegséget, és elütik őket az autók, mivel az ivartalanításuk csökkenti a barangolási kedvüket.

Hogyan tartsuk alacsonyan a macskaköltségeket otthon

Diéta

Tudtad, hogy az Egyesült Királyságban a macskák harmada és fele túlsúlyos? Ha csak annyit etetnek , amennyire szükségük van, akkor kisebb lesz az elhízással kapcsolatos sérülések és betegségek kockázata. Olvasson többet a macska súlyának ellenőrzéséről .

 Tipp

A macskáknak nincs szükségük csemegékre, hogy egészségesek maradjanak, így ezek elhagyásával pénzt takaríthat meg, és később az elhízással kapcsolatos problémák miatti állatorvosi számlákat takaríthat meg.

Gyakorlat

Ha sok lehetőséget ad a macskának az ugrálásra, leugrásra és felfedezésre, akkor testben és lélekben is egészséges marad . A szabadtéri testmozgás a legjobb a macskák számára, de a közlekedési balesetek megelőzése érdekében tartsa őket bent a sötét órákban.

A benti macskáknak szükségük van játékokra, de ezeknek nem kell drágáknak lenniük. A macskák szeretik a dobozokat és az újságszerkezeteket. A tekercses cső nagyszerű barkácsfejtő , egy régi zokni pedig szórakoztató játék. Próbálja ki a Facebook Marketplace-et vagy a helyi közösségi csoportokat ingyenes vagy olcsó macskakaparó bejegyzésekért.

Paraziták megelőzése

Ha kedvence a szabadba megy, bolha- és féregkezelés javasolt. Beszéljen állatorvosával a macskája életstílusa alapján fennálló kockázatokról. Érdemes megjegyezni, hogy néhány boltban vásárolt bolhakészítmény nem túl hatékony, és nem véd minden parazita ellen.

Olcsó macskaalom

A macskák nagyon különlegesek lehetnek a macskaalom tekintetében. A szupermarket saját márkái a legolcsóbbak, de ha olcsóbb típusra szeretne váltani, mindenképpen tegye ezt egy-két héten belül, hogy korlátozza macskája stresszszintjét. A változás megterhelő lehet a macskák számára, a stressz pedig testi egészségügyi problémákhoz vezethet, így a lassú bevezetése segít. Itt van, hogyan:

  1. Keverjünk össze egy marék új almot a régi alommal
  2. Gondosan figyelje macskáját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy továbbra is boldogan használja a tálcát. Ha igen, a következő egy-két hét során fokozatosan adjon hozzá egy marék új almot a régi alomhoz.
  3. Változott a macskája vizelési szokása? Ha igen, vagy ha elkerülik az alomtálcájukat, vagy máshol kezdenek sírni, akkor vissza kell térnie a régi alomhoz. Ha elégedettek az új márkával, folytassák.

Fűtés

A legtöbb macskának vastag bundája van, hogy melegen tartsa őket, így nem kell bekapcsolva tartani a fűtést, amikor kimész. Fiatal cicák, idős macskák vagy szőrtelen macskák esetében gondoskodjon arról, hogy hozzáférjenek a puha ágyneműhöz, hogy a huzat elől bekucorodjanak.

Ápolás

A macska szőrének kikefélése segít megőrizni a szőrzetet; hetente egyszer rövid szőrű macskáknak, hosszabb szőrű macskáknak szükség szerint többször is.

Forrás: bluecross.org.uk

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »