Cicáink 19. rész

Cicáink 19. rész


Cicáink 19. rész

Most én jelentkezem a szigorú gazdi, aki nem engedi hogy cicamama behozza a zsákmányt a lakásba.

Mint már írtuk Cecília sokat a szabadban van, amíg a kicsik alszanak, vagy inkább két etetés közötti időszakban. Nappal kifekszik az udvarba a neki tetsző helyre napozni és szunyókálni. Este bejön és általában éjfélig, néha két óráig alszik a cicáival. Utána kikéredzkedik és reggelig valahol el van, igazából nem tudom merre? Nem is kerestem soha ilyenkor, mert ismeri a terepet.

Mostanra már tudom, hogy vadászik. Múlt héten egyik nap a kapu felől hozott egy fekete állatot talán pocok vagy vakondok lehetett, nagyon boldogan mutatta, majd letette elém és nem foglalkozott vele többé. Elástam a kert sarkában. Másnap egeret hozott, megmutatta, majd megette. Szombaton, viszont két kis mezei állatot hozott haza. Az egyiket hozta olyan kilenc óra körül mutatni boldogan, utána bement a melléképületbe és abban a szent percben hozta a másikat is. Oda volt elrejtve. Mindenáron szerette volna a cicáinak bevinni, de ezt nem szabad! Ezek is el lettek ásva, nem ette meg egyiket sem.

Másnap reggel amikor hazajött az éjszakából láttam nagyon bágyadt, nem is evett, még dél felé sem.  Etetni etette a cicáit, de utána kijött a fészekből, nagyon szomorú volt és nekem úgy tűnt, hogy fáj a hasa. Nem tudtam mitévő legyek. Külsérelmi nyomok nem voltak rajta, de jól esett neki amikor a hasát egy kicsit megmasszíroztam. Valahogy azt éreztem, hogy jobban lesz, de azért minden eshetőségre felkészülve, elmentem az állatpatikába és hoztam a kiscicáknak tápszert, azért ha szükség lesz rá azonnal kéznél legyen. Ugyanakkor vásároltam egy szert Cecíliának, ami egy esetleges mérgezés ellenszere lenne.

Egész nap szomorú volt, de estefelé már látszott a szemén mintha egy kicsit jobban lenne. A kicsiknek adtam a tápszerből, persze nem kérték, csak az egyik nyalogatta az ujjamról egy kicsit ezt a vízben feloldott tápszert.

Este szomorúan ugyan, de együtt elaludt a cicáival, éjszaka ismét kikéredzkedett és csak reggel jött haza egy újabb zsákmánnyal. Nem hozhatta be nem is ette meg ezért ez is a kertben lett elhelyezve a többiek mellett.

Viszot a jó hír, hogy elkezdett enni és már nem is bánatos a cicamama. Eteti a kiscicákat és látszik rajta, hogy már nem fáj a hasa sem. Egy kicsit azért megijedtünk, de már túl vagyunk rajta.

Szerencse, hogy nem történt nagy baj!

Folyt. köv. a 20. résszel


Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »