Játékos a cicája?


Készítsen macskajátékokat maga: 5 egyszerű és olcsó ötlet

Készítsen macskajátékokat kartondobozokból.

Az "ablakos" doboz ideális macskajáték.

Amikor a macskák játszanak, kifejezik vadászösztönüket. A játék fontos, és minél változatosabb a játék, annál jobb. Öt ötlet arról, hogyan készíthet magának macskajátékokat - olyan kiegészítőkkel, amelyek kevésbe kerülnek és minden háztartásban megtalálhatók.

A játék fitt állapotban tartja a macskákat, és lehetőséget ad számukra a vadászati ​​ösztön kijátszására. Ezenkívül természetesen szórakoztató és elősegíti az emberek és a bársony mancsok közötti kapcsolatot. Különösen a beltéri macskák számára, amelyek nem vadászhatnak egérre kintfontos a rendszeres foglalkoztatás .

Ön is készíthet izgalmas macskajátékokat olyan kiegészítőkből, mint a kartondobozok, üres WC-papírtekercsek és bordugók - olcsón és sok erőfeszítés nélkül.

Karton ház ablakokkal

Valószínűleg ezt már tapasztalta: megrendelt valamit az interneten, kicsomagolja a szállítást, leteszi egy pillanatra az üres dobozt és - hoppá - a macska már benne ül. Mivel a macskák imádják a kartondobozokat. A kartondobozok melegek, hangulatosak és remekül elrejtőznek.

Néhány egyszerű lépéssel egy rendes kartondobozból elkészítheti a macskájának ablakokkal ellátott karton házát. Csak egy dobozra és egy ollóra vagy egy vágógépre és egy tollporra van szükséged .

anyag

 • Erős doboz
 • Olló vagy kézműves kés
 • Tollporos

kézikönyv

Egyszerűen vágjon néhány lyukat a dobozba ollóval vagy kézműves késsel. A forma és méret rajtad és a kézművességeden múlik. A lyukaknak azonban legalább akkorának kell lenniük, hogy a macska mancsa átférjen. Az így létrehozott "ablakon" keresztül macskája megfigyelheti a környéket, vagy mancsaival halászhat "zsákmányra".

Amikor macskája a dobozban van, lassan simítsa végig a tollporozót a lyukak külső oldalán. A macskának garantáltan nagyon szórakoztató lesz a toll toll elkapása és a dobozba húzása. Azt is lassan csúsztathatja a toll tollat ​​egy "ablakon" keresztül a dobozba, és várja meg, amíg macskája megragadja.

Fontos: Mielőtt kartondobozt adna négylábú szobatársának, ellenőriznie kell, hogy vannak-e benne fém kapcsok. Megszabadulni ezektől, hogy biztonságban lehessen, hogy a puncija ne sérüljön meg. Távolítsa el a szalag maradványait arra az esetre is, ha macskája szeret műanyagot enni.

A sima csomagoló doboz hosszú távon túl csúnya számodra? A zooplus online boltban vanA kartonból készült játszóházak kellemes alternatíva, amelyet biztosan megtetszenek a bársony mancsai.

Macska játékok WC-papír tekercsekből.
Izgalmas macskajáték készíthető egy üres WC-tekercsből.

Készítsen magának macskajátékokat WC-papírtekercsekből

Minden háztartásban van üres WC-papírtekercs. Egy ilyen egyszerű kartoncsővel gyorsan és egyszerűen elkészíthet egy izgalmas macskajátékot.

Intelligencia- vagy tevékenységjátékokkal a lényeg az, hogy a macskának a játékba rejtett finomságokat kell „kimozdulnia”. Ennek eredményeként a macskája mind az elmét, mind a mancsok készségét edzeni fogja ezzel a játékkal. Különösen, ha nincs ideje magának játszani a macskájával, egy ideig elfoglalta a macskáját.

anyag

 • A WC-tekercs belseje
 • Macska snack vagy száraz étel

kézikönyv

A kezdéshez csak töltsön meg egy üres WC-tekercset néhány macskafalattal. Az ételek helyett száraz ételeket is használhat. Ezután helyezze a kartoncsövet a földre, és hagyja, hogy macskája kihalászza az ételeket.

Ha bársony mancsa könnyedén kezeli ezt a gyakorlatot, növelheti a nehézségi szintet, és használhatja a konyhai tekercs belsejét.

Ha macskája is unja ezt, zárja le a kartoncső egyik végét lazán behelyezve egy köteg papírt. Kicsomagoláskor szépen susog, és még izgalmasabbá teszi a játékot. Később mindkét végét papírral lezárhatja.

Számos WC-papírtekercs segítségével saját maga is készíthet "fumble box" -ot macskajátékként. A tekercseket csak függőlegesen kell egymás mellé tenni egy cipősdobozba. A dobozt teljesen ki kell tölteni, hogy a tekercsek ne álljanak túl lazán vagy ne essenek le. Ezután töltse fel a tekercsek egy részét macska snackekkel vagy száraz ételekkel, és hagyja, hogy a macska „dolgozzon”.

Készítsen macskajátékokat maga tojásdobozokból

Az üres tojásdobozokat sem kell kidobni, mert szuper macskajátékot készíthet magából belőlük. A barkácsjátékhoz csak egy üres tojásdobozra és csemegékre vagy száraz ételekre van szükség.

anyag

 • Egy üres tojásdoboz
 • Macska snack vagy száraz étel

kézikönyv

Csak töltsön be néhányat Tegyen macskafalatokat vagy darabokat száraz ételből a tojásdoboz mélyedésébe, és hagyja, hogy a cica hala utána legyen. Ez nem olyan egyszerű, különösen a vastag mancsú macskák számára.

A nehézségi fok növelése érdekében a tojás dobozát is kitöltheti kis papírgolyókkal. Vagy lazán zárva hagyhatja a fedelet.

Dobd boros dugókkal

Ha szeret bort inni, a maradék dugókkal boldoggá teheti macskáját. Ideálisak arra, hogy dörzsölődobozt töltsenek meg velük.

anyag

 • Egy üres doboz
 • Körülbelül 15-20 bordugó
 • Macska snack vagy száraz étel

kézikönyv

A dörzsölődobozhoz kartonpapír dobozra vagy egy kis műanyag tároló dobozra van szükség, amelyet például a boltokban vásárolhat.

Ezután egyszerűen töltse ki a dobozt a dugókkal, és adjon hozzá száraz falatokat vagy rágott rágórudakat. Ha macskája száraz eledelt kap, akkor egy teljes ételt is tálalhat a gyökérládában.

Fontos: egy idő után a szem, a morzsák és a macska szőr összegyűlik egy kukában. Higiéniai okokból rendszeresen cserélje ki a kartondobozokat, és hébe-hóba öblítse ki a műanyag dobozokat. A dugókat rendszeresen meg kell tisztítani - lehetőleg vízzel és mosogatószerrel.

A bordugók alternatívájaként gesztenyét vagy papírgolyókat is használhat a gyökeres dobozhoz.

Készítsen magának macskajátékokat parafával.

Barkács játék bot parafával

A bordugókkal egyedi vadbotot is készíthet házitigriséhez. Szüksége lehet még egy kis kiegészítőre, de macskája örülni fog a parafával készített házi macskajátékának.

anyag

 • Egy parafa
 • Egy vékony fapálca
 • Gyapjú
 • Harangok
 • tollak
 • olló
 • kalapács
 • Hosszú köröm
 • Hosszú parázs tű
 • Egy edény forró vízzel

kézikönyv

Először forraljuk a parafát egy edény vízben körülbelül tíz percig, amíg meg nem puhul. Ez megkönnyíti a parafa átszúrását. Ezután fúrjon egy lyukat a parafa mentén egy köröm és kalapács segítségével.

Ezután vágjon le egy körülbelül egy méter hosszú gyapjúszálat. A parázs tűvel húzza át a gyapjúszálat a parafán. Ezután kösse össze a zsinórt a parafa alján, hogy ne tudjon átcsúszni. Hagyjon azonban körülbelül tíz centimétert a gyapjúszálból, hogy később hozzá tudja csatolni a harangot és a tollakat.

Rögzítse a parafa tetején lévő gyapjúszál hosszabb végét a fatuskóra.

A parafa alsó részét tetszés szerint megtervezheti. Kössön be több különböző színű gyapjúszálat, és rögzítse a kis harangot és tollakat. Voilá, készen áll a macskád egyedi játékrúdja.

 

Forrás:zooplus.de

Tetszett a cikk?

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »